Frans van der Horst, geboren in Amsterdam (1944), heeft na de middelbare school (HBS), maritieme omzwervingen en militaire dienst, culturele antropologie en sociologie gestudeerd in Leiden.

Vervolgens werkte hij als stafdocent in Amsterdam bij managementopleidingen voor verpleegkundigen (De Aemsterhorn). In 1974 trad hij als medisch socioloog in dienst van de Rijksuniversiteit Limburg (later Universiteit Maastricht). Hij is in onderscheiden posities en functies werkzaam geweest bij de opleidingen geneeskunde en gezondheidswetenschappen ten behoeve van onderwijs, onderzoek, zorginnovatie en dienstverlening. Hij promoveerde op een vergelijkend onderzoek naar gezondheid van werkende, arbeidsongeschikte en vervroegd uitgetreden (vutters) mannen.

Hij was op veel terreinen werkzaam zoals relatie hulpvrager-hulpverlener, (leven met) chronische aandoeningen, modernisering en humanisering van de zorg, professionalisering, ouderen, opleiding/integratie van buitenlandse artsen (overwegend vluchtelingen) ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.
Daarnaast was hij bij gezondheidszorginstellingen en pati├źntenverenigingen actief als respectievelijk toezichthouder en bestuurslid. Dit laatste heeft te maken met zijn diabetes mellitus type 1 sedert 1967.

Na zijn pensionering heeft hij zijn werkzaamheden part-time voorgezet tot januari 2015. ´┐╝
CV Frans van der Horst
Hij was op veel terreinen werkzaam zoals relatie hulpvrager-hulpverlener...